Hádzaná: Prešovčanov čaká v PVP v Doboji podľa Šulca druhé Dinamo

02.12.2005 Celý región

Doboj 2. decembra (TASR) - Posledného mužského slovenského zástupcu v pohárovej Európe hádzanárov Tatrana Prešov čaká v sobotu (20.15) v Bosne a Hercegovine ...
Doboj 2. decembra (TASR) - Posledného mužského slovenského zástupcu v pohárovej Európe hádzanárov Tatrana Prešov čaká v sobotu (20.15) v Bosne a Hercegovine prvý zápas osemfinále Pohára víťazov pohárov s domácim RK Sloga Doboj. Po analýze videozáznamu prirovnal tréner slovenského majstra František Šulc hru sobotňajšieho súpera k rumunskému Dinamu Bukurešť, s ktorým sa Tatran dvakrát stretol v F-skupine Ligy majstrov a na ktorého úkor nakoniec aj z 3. priečky postúpil do PVP.

\"Hra Doboju mi naozaj vo viacerých črtách pripomína Dinamo. Častá streľba spojok, rýchla rozohrávka a pokusy o rýchle protiútoky, s niečím podobným sme už mali do činenia. Kvalitatívne si myslím, že sme na podobnej úrovni a znamená to teda, že naša šanca na postup je reálna, \" zhodnotil už zo severnej Bosny Šulc, kam sa prešovská výprava presunula už v noci na štvrtok po extraligovej predohrávke priamo z Nových Zámkov.
Medzinárodný rozhodca Milan Sivák, ktorý spoločne s Radoslavom Kavuličom pískal prešovskému sokovi v predošlom kole PVP prvý súboj s chorvátskym Osijekom, verí v postup slovenského šampióna. \"Je síce pravda, že sily sú približne na tej istej úrovni, no na postup tipujem Prešov. V každom prípade tento dvojzápas rozhodnú výkony brankárov, ktorých má možno lepší Doboj. Proti Osijeku na mňa zanechali veľký dojem, no istým faktorom, prečo sa im tak darilo mohlo byť aj to, že obaja súperi sa navzájom veľmi dobre poznajú a vtedy sa brankárom lahšie predvída zámer strelcov, \" predpovedal Sivák a dodal: \"Myslím, že na postup by Prešov mala stačiť aj prehra o tri-štyri góly. \"
Po víťazstve v Nových Zámkoch sa Prešovčania vydali na Balkán v plnej sile a bez vážnejších hráčskych zdravotných problémov. \"Stretnutie v Nových Zámkoch bolo dobrou generálkou a víťazstvo ma potešilo, no troška ma mrzí, že v niektorých fázach moji hráči poľavili, \" bilancoval prešovský kouč.
Stretnutie povedie bulharská rozhodcovská dvojica Ivan Bašev a Georgi Dobrev, ktorí len pred niekoľkými týždňami pískali aj ženskému majstrovi zo Šale v domácom dueli so srbským Arandelovacom. Odveta je na programe o týždeň v sobotu v prešovskej Tatran Handball Arene o 18.00.
 

Vyberte región